timrå

Imrogon åker vi iväg igen, jag, mamma och Kerstin till Timrå! Hon går på lördag och på söndag, La, Msv A och Msv A. Men kan tycka att hon inte borde tävla helgen efter SM men nu har vi bestämt det så det får helt enkelt bli så.. Kerstin är ingen häst som tycker det ät jobbigt att resa eller så, så förhoppningsvis klarar hon av det! (vilket jag vet att hon gör).
Vi firar alltså midsommar där i år igen. Men det kan vara rätt så mysigt. Vi får hoppas på fint väder!

Min laddare till telefonen gick sönder så jag var tvungen att köpa ny, jätte onödigt.. Vet inte alls varför den gick sönder heller, men en laddare behöver man ju så det var bara att köpa ny!

Nä nu ska jag hoppa  in i duschen sen kika på nån film! Ha dé!



Hittade lite bilder på Selmis :)

Rapport

Okej, nu ska jag redogöra hela veckan!
Jag, mamma och Kerstin åkte ner till Avesta i tisdags. Resan gick bra. På onsdagen hann vi med ganska mycket, jag red, badade, smörjde, hängde med Mariah på lite olika ställen och på kvällen följde vi även med henne på träning hos Micke Schultz.
På torsdag morgon klev vi upp tidigtoch åkte mot Sthlm. Mamma körde för att jag var mer levande än död!
Har aldrig varit så förkyld som jag varit denna vecka! Det började redan förra torsdagen, och jag trodde att jag var som sämst förra helgen men det blev bara sämre och sämre med dagarna... På torsdagen, fredagen och lördagen trodde jag nästan att jag skulle dö med närmare 40 graders feber. Världens jäkla hosta har jag ju också haft så vi trodde att jag hostat sönder ett revben men det var bara muskelfästet eller nåt liknande. Men men jag överlevde ju som tur var!
Väl framme i Sthlm var det bara att lasta ur alla grejor och Kerstin och packa upp och göra iordning. Det var lite av en pers kan jag väl säga! Varmt var det också (linne och shorts väder). Välkomsthoppningen hoppade vi då på torsdagen och vi gick nolla!

Fredag: Jag vaknade och trodde som sat att jag skulle dö, knappt så jag tog mig ur sängen men det gjorde jag ju såklart. Det var dags för första kvalet och Kerstin kändes väldigt taggad.. Det var en bana på 12 hinder och 14 språng, lång bana för att vara första kvalet tycker jag.. Kerstin hoppade super men rev en oxer, som bara rullade ner.. Det var en oxer med 6 galoppsprång till ett räcke sedan 5 korta galoppsprång till en oxer i lite nedförsbacke..
På kvällen var det invigning för alla SM deltagare.. Bara jag o Jossan från klubben och Mittsvenska.. Tur att vi var två iaf! Senare på kvällen blev det middag med lite underhållning..

Lördag: Vaknade än en gång och trodde jag skulle dö! Kval 2, Msv A. Det var en bana med 12 hinder och 15 språng denna gång.. Kerstin var lite väl taggad på framhoppningen och hoppade inte jätte bra alla språng.. Men när hon kom in på banan hoppade hon kanon! Det var en klurig banan med vatten och lite andra svårigheter. Hon fick dock 3 pet som hon aldrig haft någonsin.. Det första kom ut ur en tre komb. Det var oxer in, räcke och oxer ut i nedförsbacke.. Det var en rejäl oxer in så man kunde inte ta bort galoppen så då blev det såklart trångt för Kerstin. Dom andra två peten kom på näst sista hindret som var en två komb, med två plank räcken i höger varv som är Kerstins mindre bra varv så det var väl bäddat för rivningar det.. Men alla rivningar var skit pet som lika gärna hade kunnat legat kvar, det är så tråkigt med såna pet!

Jag hade fyra fel för mycket för att gå till A-final.. Man gick alltså till A-final med 12 fel.. Det känns inte som att man är värd det men då förstår man ju hur svår banorna var!

På söndagen red jag B-finalen, då gick hon nolla och hoppade super!
Vi var tvungen att stanna och kolla på Jossan för hon gick till A-final med Calle, det gjorde alla D-ponnysar som inte stannat ut sig eftersom dom bara var 14 st. Hon hade med sig 8 fel från dom två första kvalen och går in och sätter nollan i 1.35 debuten.. Starkt gjort! Det var bara Jossan och en tjej till som gick nolla i den klassen! Så Jossan slutade på andra plats och fick silver! det är grymt bra gjort, men hon är verkligen värd det! Och jag själv tycker att hon skulle fått guldet för att Calle var den absolut finaste D-ponnyn där!
Man kan bara gratulera henne för de insats hon gjorde!!

Jag och Kerstin slutade i mitten, men det får jag väl vara nöjd med.. Kerstin är trots allt väldigt orutinerad bland ponnysarna där, och defenitivt väldgt billig bland dom! Haha!
Jag skulle heller inte rekomendera någon att starta sitt första SM på gräs, dessa banor var mycket svårare än de i Ljungby! Kan ju vara en lyckträff men utomhus ska ju vara större och svårare!

Alla bilder som jag tog finns på min telefon, och min laddare har gått sönder så jag kan ju inte lägga över dem på datorn. Men jag ska köpa en ny laddare så förhoppningsvis kommer  det bilder senare!


Bilder SM

Jag ska rapportera seadn hur det har gått! Ni kanske t.om. har läst på Elins blogg så ni vet! Men här kommer lite bilder :)

 Här är lite bilder, mer kommer! :)

Nu är det dags

Ja nu är det inte länge kvar! Jag, mamma och Kerstin drar ner till Avesta idag, och på torsdag bär det vidare mot Stockholm. Förklassen börjar även på torsdag så det blir tävling hela helgen.
Första omgången går på freddag, andra på lördag och förhoppningsvis ska vi komma till finalen som går på söndagen!
Kerstin fick hoppa upp sig lite igår, det gjorde hon hur bra som helst! Hon har nog inte hoppat så bra som hon gör nu, så vi får hoppas att det håller i sig till helgen!
Det känns inte som att det är så nära, jag har inte hunnit blivit nervös, iofs brukar jag inte bli så nervös heller så vi får hoppas att jag kan hålla nerverna i styr..

Träningen för Arnold i helgen vart mycket lyckad kan jag väl säga.. Santana gick ju första dagen. Hon gjorde det riktigt bra, vi var inne i ridhuset och det blir ganska trångt för henne därinne, vi hoppade en tre kombination som hon aldrig gjort och det gjorde hon jätte bra.. Det är självlklart lite jobb med henne men sen kan hon nog bli riktigt bra!
Loppan gick som vanligt väldigt bra! Hingstfasonerna verkar vara helt borta nu.. SÖNT! Vi hoppade en lite bana och vi skulle räkna galoppsprång mellan varje hinder med en bana på 9 hinder! Inte det lättaste på en 4-åring men han gjorde det klockrent. Han kan ju vara lite hingstseg så han ska bara gå framåt när vi säger det, det har blivit så mycket bättre men det kan ju alltid bli bättre! Arnold tyckte att han var väldigt fin och trodde att han kunde bli riktigt fin! Det är alltid kul att höra!

Frisk har jag definitivt inte blivit, vet inte vilken dag jag är inne på.. Men idag känns det som att det är lite bättre, jag vill inte vara sjuk nu när vi ska SM, men det är rätt så typiskt mig! Men men, jag får prestera  bra ändå!

Nu ska jag packa lite och göra miig iordning! Vi hörs!

en vecka kvar

Det är helt galet vad fort tiden går! Nu har det äntligen blivit sommarlov! Eller ja jobblov för mig! Ska jobba hela sommaren med start i juli, men det är bra att jag får tjäna lite pengar, kan behövas! Nu är det mindre än en vecka till SM. På fredag börjar det med en förklass på torsdagen. Jag, mamma och Kerstin drar neröver på tisdagen. Vi får verkligen hoppas att det är bra väder, när hon inte kan ha skor och det går på gräs..
Men det ska väl inte vara något problem förhoppningsvis!

Förkyld har jag hunnit blivit en gång till. Tänk att jag ska ha sådan otur med alla dessa sjukdomar! Nu är jag verkligen less på att vara sjuk!
jag ska strax dra iväg på träning med Santana, det kan bli väldigt spännande.. Men nog ska hon kunna sköta sig. Vet inte riktigt hur många gånger hon varit ut och träna förutom på klubben då.. Hon var ju iaf på tre års testet för lite mer än ett år sedan. Hahaha!
Imorgon är det Loppans tur, vi får hoppas att han inte är hings ( det har han inte varit nu på ett tag), och att han går så bra som han kan göra. fast man åker ju på träning för att få hjälp så det bästa är väl egentligen om dom krånglar lite, men man vill ju alltid det ska gå bra!

Nä vi får höras senare! hejhej!

sjukt

Nu är det bara en vecka kvar till lov! OCH bara två veckor till SM. Sjukt fort det har gått.. Men det ska bli jätte roligt att åka ner på SM.. Kerstin är i fin form nu, hon har nog aldrig hoppat så bra som hon gör nu! Så vi får hålla tummarna!
Hoppade Loppan igår. Oj oj oj, som han har utvecklats! Han har börjat hoppat hur bra som helst! T.o.m. så han hoppar mig ur sadeln ibland.. Det ska verkligen blir superkul när han ska tävla. Vi har ju som sagt inte tävlat honom än pga att vi kastrerade honom och då blev han hingst. Knepigt men sant.. Och vi alla vet ju hur mycket koll dom som rider 90 1m har på framhoppningen, absolut ingen koll alls! Så vi har velat väntat tills han lugnat ner sig lite men förhoppningsvis blir det snart!
Nästa helg ska jag träna för Arnold med Santana på lördagen och Loppan på söndagen, det blir nog skoj..

Nä nu ska jag ha lite naturkunskap! Vi hörs!


RSS 2.0