händelserik vecka

Ja som sagt har jag haft fullt upp hela veckan med skola, hästar och lite annat. Jag är ingen riktigt trogen bloggare kan man väl säga.

Kerstin gick bra på träningen för Leif, såklart hade hon damp men det får man ju bortse ifrån eftersom hon jämt har det. Vi hoppade bana som tur var annars hade det kanske inte gått lika bra. Hon känns väldigt fin nu i hoppningen så jag hoppas att det håller i sig. 
Selma ska på träning imorn för Nina på tanne. Hon är superrolig att rida nu när hon funkar på bett o hackamore. 
Norma har jag inte hunnit ridit så mycket i veckan, det blev ett hopp pass sen är det Sofia som ridit henne. Men
hon är fin som vanligt. Galoppen behöver förbättras mer men vi jobbar på det. Tror att hon ska få gå LA på kungsnäs veckan efter SM. Höjden är nog inga problem utan det är lydnaden. Vi testade med martingal i onsdags och det funkade ju lite bättre så vi kör på det ett tag.
Dogge har gått lite varannan dag för att han ska orka och det har funkat bra men det är väldigt mycket jobb kvar på honom.
Det är ju SM för storhäst i Umeå nu i helgen. Jag är lite avis på alla som är där hade hoppats på att få rida jag också men när hon inte hade kvalat valde vi bort tävlingen. Nästa år ska hon minsann gå SM lilla Selmis.

Igår var jag på hockey sen var jag med lite folk. Det var en rätt rolig kväll.. Hände ju lite roliga saker som folk lär ångra, men så är det väl alltid.
Ikväll blir det filmkväll med Linn och Elin, det blir mys!
Hörs hej!


Tävling

Har varit på tävling hela helgen med alla hästar..
Norma, Calippo och Kerstin gick i lördags och Selma igår. Norma gick LC o LB med ett ner i omhoppningen i LCn. Helt godkännt eftersom det var vår första tävling tillsammans och hon har inte gått så många sedan hennes operation. Hon har lite jobbigt med galoppen och vill gärna sakta av till trav men det har blivit mycket bättra sedan hon kom men det är lite kvar att jobba på. Calippo gick nolla i LC o i LB fick vi ett ner, dels var det mitt fel sen var det väldigt trångt och korta svängar, lite svårt på en femåring. Men men det var jättelätt för honom. Förmodligen var det sista tävlingen på honom.. Han blir nog såld nu! Det känns både bra och dåligt. Vi måste ju sälja honom men det tar emot eftersom vi haft honom i så många år! Men det blir nog bra!
Kerstin rev iaf ett i LA. Hon kan inte gå så låga klasser, hon hjälper inte till nånting. Kliver över hindrena. Men men, hon behövde gå en inomhus innan SM iaf. SM närmar sig med stormsteg. Nu är det inte länge kvar o jag längtar verkligen :)
Selma gick en 1.20, hon var helt tokig på framhoppningen, höll på bocka o skutta, hon tycte verkligen att det var roligt. När hon kom in på banan var hon sig själv igen och gick en dubbelnolla.. Vi kom 2a.

I efm ska jag åka på Leifträning med Kerstin.. Är faktiskt lite nervös hur hon ska sköta sig. Hoppas hon har en mindre dampdag och att vi får hoppa bana som hon är bäst på. Känns som att det är de vi ska träna på innan SM. Men vi får se.

Imorgon har jag prov i geografi. Har insett att det är nog det absolut tråkigaste ämnet man kan ha :S Men det är väl bara att plugga, så idag är det en pluggdag!
Vi hörs!


sjuk

Jag är fortfarande sjuk pch jag verkligen hatar det! Imorgon måste jag på skolan hur dåligt jag än mår. Insåg att nu är det bara tre veckor tills jag ska vara ledig en vecka, sen skola två veckor, lov en vecka, skola en vecka, APU två veckor. Förmodligen kommer hästterminen gå ganska fort. Det gillar jag skarpt!

I Fredags och Lördags var det Nina träning som det gick ganska bra på. Selma gick i fredags o Kerstin i lördags.
I fredags hoppade vi mycket i trav och lite lydnadshopning. Selma blev bättre och bättre så till slut gick hon bra. I lördags hoppade vi en lång serie och lite bana. Serier med Kerstininnebär alltid problem. Men hon löste det riktigt bra. Den ponnyn kan nog hoppa hur stort och högt som helst. Aldrig några problem med det. Fick besked att det ska bli en Marcusträning 26-27/9 som jag självfallet ska åka på. Har inte bestämt vilka hästar som ska få gå då men det visar sig..

Ikväll ska jag se Harry Potter och halvblodsprinsen med min kusin, det blir skoj. Men nu ska jag nog slappa framför tv:n en stund. Hörshej!


September

Nu är det väldigt länge sedan jag skrev igen. Nu när skolan har börjat blir det inte mycket tid över till datorn.
Senaste tävlingen var ju i Sthlm med Selma. Hon fick en placering i 1.20, i 1.40 klasserna gick det mindre bra. Hon var jätte trött vilket jag faktiskt kan förstå! Nu blir det nog bara någon tävling häromkring så hon får känna att det är lite lätt, hon är ju trots allt bara sju år!
Nu är det bara drygt en månad till SM. Det har gått fort nu ett tag. Än tänker jag inte så mycket på det och är inte nervös men det lär ju komma.. Det ska väl gå bra, jag är bara glad att jag har tagit mig dit med båda ponnysarna.
Calippo o Kerstin hoppade idag. Calippo har inte hoppat på ett tag men han hoppade bra.
Jag testade ett nytt bett som Kerstin funkade mycket bra på, jag blir lika förbryllad varje gång hon går bra hur bra hon faktiskt är. Det finns ingen häst som man får den känslan på! Det går inte att beskriva känslan. Allt känns så himla lätt fast det egentligen är svårt.
Kertstin, Calippo o Norma ska få tävla på Näset om två veckor. Spännande att se hur Norma är på tävling.. För Calippo o Kerstin är det sista tävlingen innan SM. Kerstin ska bara gå en LA då så jag får helt enkelt träna högre.
Vi löshoppade Loppan idag också. Första gången han fick hoppa 1.30, vi har inte löshoppat så mycket och inte högt för att han varit lite seg men han har verkligen superlätt för sig, behöver inte ta i speciellt mycket. Elin har estämt sig för att behålla honom som hingst (tycker jag är bra) så nu ska han på hingstvisning i November. Bara att träna inför det.
Nästa helg är det träning för Nina Wengelin, jag har inte riktigt bestämt vilka som ska få gå då men det återstår att se!

Hörshej! 

RSS 2.0