Projekt

Sitter och jobbar med projektrapporten för fullt, samtidigt som jag skriver på bokrecenssion. Roligt!!
Men snart är det klart som tur är!

Det har itne hänt mycket på hästfronten alls, dom har gått lite lugnt nu i veckan och det kommer att bli en till lugn vecka för dem. På torsdag kväll åker jag till Umeå med Mariah på tävling, tar dock inte med någon egen häst för Loppaan är inte riktigt redo för en sån tävling än och och rosie har ju som sagt var inte tävlat så mycket än sså hon behöver inte åka så långt än.
Ska iaf få träffa Selma då som jag inte gjort på jätte länge. Det ser jag fram emot! Kommer säkert att riva upp lite gamla sår men det är det absolut värt!







Här är lite bilder från inridningen av Connie!

duktiga hästar

Mina fina hästar har som sagt var skött sig i helgen!
I fredags var det Loppan som var iväg och fick hoppa 1.05. Det gjorde han super och gick nolla! Han var lite fjantig på framhoppningen och tyckte att de andra hästarna var lite läskiga, sen på banan var tidtagarna också mycket skrämmande så han gjorde några skutt men annars skötte han sig som han skulle! Det känns som att han blir bättre och bättre för varje gång. Kul!
Igår och idag var Rosie iväg. Igår var det en A:0/a i 1.20:n vilket innebär att man rider snabbt hela tiden. Jag bestämde mig för att försöka rida ganksa snabbt, inte ta de allra snävaste svängarna med tanke på att hon inte tävlat på länge men andå bra svängar. Jag höll mig till planen och Rosie hoppade bra vilket resulterade i en nolla. Vi fick då en sjunde placering.
Idag var det två faser, hon var nolla i grunden och petade ett i omhoppningen. Det var helt mitt fel som tog en för snäv sväng för henne. Hon var väldigt mycket tjaffsigare idag, hon blir lätt det när hon inte fått gått något i hagen!Men jag är supernöjd med helgens resultat. Och Rosie känns som gamla vanliga Rosie så det kan nog bli bra igen! :)

Mariahs kamera filmade alla rundor. Hon kan nämligen lägga ut det på datorn vilket jag inte kan för det tar tusen år, så jag väntar på att hon skall lägga upp dem på youtube så ska ni få se helgens ritter! Hörs!


snabb uppdatering

Dålig uppdatering igen...
Igår när jag kom hem från tävlingen kände jag att ett migränanfall var på gång så jag la mig direkt!
Men Loppan skötte sig exemplariskt o gick nolla igår! Rosie var inte sämre hon idag och gick också nolla och fick en sjunde placering. Supernöjd!
Nu ska jag iväg på något hemligt så jag skriver mer imorn efter morgandagens tävling! Hörs!


måndag

Nu har det inte blivit något inlägg på ett tag igen men det har helt enkelt inte hänt något som är värt att skrivaa om!
Jobbade som sagt var nästan hela förra veckan. Nu när skolan har börjat igen är det lugnare än vad mitt lov var, men det genererar ju pengar ;)

Igår tränade Loppan och jag för Nina. Det var lite banhoppning på schemat. Det gick hyffsat bra! De bra sprången kommer oftare numer så förhoppningsvis blir det nog riktigt bra i slutändan!  
Rosie fick hoppa banan efter träningarna. Hon hoppade också riktigt bra! Hon var fin mellan hindrena också! Trodde inte at hon skulle vara så rolig eftersom jag inte hann rida så mycket själv på henne förra veckan utan det var mest små tjejerna som red henne! Hon är ju lite speciell och blir extra tjaffsig när hon inte är riden ordentligt!
Jag har precis beställa ett kombinationsbett till henne och hoppas på att det kommer att funka på henne. Tror att det kan göra det eftersom hon funkar bra på hack och hävstång.

  Så här ser bettet ut!


Det är ju tävling till helgen igen. Ser jag fram emot. 1.05 med Loppan på fredag och 1.20 med Rosie på söndag..

Nä nu ska jag slänga ner mig i soffan och titta på tv! Vi hörs!


Jobb

Anmälde till nästa tävling som är nästa helg igår. Loppan får gå 1.05m på fredag och Rosie får gå 1.20 på söndagen. Önskar att jag hade en hel hög med hästar att tävla för gud vad roligt det är. Längtar tills de är mer i täävlingsskick båda två så man kanske kan rida lite högre klasser på dem!

Lovet som jag hade tänkt skulle bli lugnt och så blev helt klart ett jobblov!
Ska jobba 45h denna vecka. Inte direkt vad jag är van vid men det är väl värt det när man får pengarna! Jobbar mån-lör och sedan på söndag har jag stallet och så är det träning, så det blir inte en lugn stund för mig denna vecka. Nästan så att man längtar till nästa vecka då det blir lite lugnare igen med skolan. Haha...

Hann iaf med att hälsa på lille Adam, Elin och Stefan igår. Fy tusan vilken sötunge. Och så liten han var, har inget riktigt minne av att de är så små i början, men de växer fort de små krabaterna!

Nä nu ska jag snart lägga mig och sova. Imorgon väntar 9 timmars arbete! Hörs!







Tur att det finns några som har med sig kameran! ;)


Första tävlingen för året

Idag var det första tävlingen för säsongen och första tävlingen för Rosie på väldigt länge!
Loppan gick 1m, han var lite spänd.. Han stannade på ett hinder som han tyckte var väldigt läskigt så jag fick göra en volt, då blev vägen lite konsitg och vi fick lite dålig galopp mot hindret andra gången så då rev han men resten av banan hoppade han väldigt bra. Dock var han lite fjantig mot hindret efter det han stannat på som också var ett titthinder så hoppade det nästintill stillastående men det gick det också. Jag är nöjd med honom ändå för han skötte sig väldigt bra på framhoppningen och så och resten av banan kändes lätt. Det var ju bara hans tredje tävling i hela hans liv så det kommer förmodligen bara att bli bättre!

Rosie tyckte att det var superroligt att vara ute på tävling igen! Märktes redan när jag tog ut henne ur transporten! Hon var taggad och pigg som vanligt. Det var ingen riktig Rosie bana, relaterade avstånd hela tiden. Kan vara svårt på henne när hon blir lite tjaffsig. Vi fick ett nedslag men resten hoppade hon super!
Nu kanske ni tycker att jag inte borde vara nöjd med de resultaten men jag är jätte nöjd med tanke på omständigheterna.. Och fasiken vad roligt det var! Nu vill jag bara tävla mer! Jag hade glömt bort hur roligt det var!

Självklart glömde vi att ta kort! Jag hade med kameran och allt men det glömdes som bort.. Jäkligt klantigt!
Jag filmade ju ritterna men jag är den mest otekniska som finns så jag kan inte ens lägga in dem på datorn.
Kanske kan jag lära mig det en dag!?

Nu ska jag läsa en liten stund sedan blir det wallander-mys med mamma! Hörs!


ett ljus i mörkret

Jag vet att det varit dålig uppdatering nu och jag är ledsen för det men det har inte riktigt varit prio ett nu...

I onsdags så kom tyvärr Shiny (Mariahs travhäst) och Connie lös och sprang ut på E14 vilket resulterade i att Shiny blev påkörd så olyckligt att hon fick avlivas på plats. Det är något som inte får hända men tyvärr hände det. Jag lider verkligen med Mariah för att det är inte ett bra eller ett värdigt sätt att dö för en häst! Och det är inte roligt att se sin häst lida på det viset heller, förmodligen pumpade adrenalinet på Shiny för fullt så hon inte kände för mycket! Men nu har hon galopperat iväg på de gröna ängarna!

När det händer en sådan incident så är det många gamla sår som rivs upp... Tex när jag fick ta bort Totte, Hilda eller som när Selma flyttade. Men nu är det inte en själv eller någon annan än Mariah man ska tänka på så alla tankar går till henne!

"Ett ljus i mörkret" som Mariah sa är att Stefan och Elin äntligen fått sin lilla son, Adam. Helt perfekt var han och tittade ut på sin mors födelsedag. Vilken present!! Jag känner mig som en slags extra moster och det tycker jag att jag har rätt att göra! ;) Nu längtar jag tills jag ska få se honom i verkliga livet!

Det bler mer uppdatering förmodligen imorn annars blir det på söndag efter tävlingen. Hörs!

RSS 2.0