sjuk

Jag har blivit sjuk igen... Det började med att jag igår kände mig konstig i hela kroppen. Hela natten mådde jag illa och trodde att jag skulle få magsjuka. Men jag har inte spytt, jag mår bara illa och har haft rejäla kramper i magen! Ju mer jag läser desto säkrare blir jag på att jag blivit smittad av parasiten som härjar i Östersund. Den kommer från vattnet där soom tydligen har blivit förorenat. Det kan ta upp till 12 dagar innan man känner av dessa besvär. Det är redan många som blivit smittade och fler kommer det att bli!
Man kan vara sjuk från en dag upp emot 1-2 veckor. Jag känner mig lite bättre nu än imorse så jag hoppas att mitt bara håller i sig i en dag för det har vekligen inte varit en rolig dag.
Jag har legat i sängen hela dagen fram till klockan sex då jag höll på att hungra ihjäl så då pallrade jag mig upp och gjorde en macka.
Jag har inte allss tid att vara sjuk nu etfersom jag skall vara borta två veckor från skolan när jag åker till Thailand, men det är väl iofs bättre att jag blir sjuk nu än när vi ska åka dit!

Så alla ni som kanske tycker att det är jobbigt och verkar fjantigt att behöva koka vattnet så kan jag bara lova er att det är värt det!

Nu ska jag försöka ta mig en dusch, hörs! 

Kyla

Nu är det riktigt kallt ute... 24 grader var det nu när jag åkte från stallet. Det är inte ens december än!! Hur ska det här sluta!? Ska bli riktigt skönt att åka till Thailand!
Jag har funderat på att klippa Rosie, eller jag måste ju men nu känns det inte så roligt.. För det första kommer det bli kallt för henne i de här kylan och för det andra kommer väl jag att frysa ihjäl medans jag klipper henne. Men hon skulle behöva klippas för hon blir så himla svettig när man rider ordentligt på henne, det är ju inte så skönt för henne det heller. Jag får se hur jag gör helt enkelt..

Åkte till stan en sväng i fredags. Jag tappade min telefon (i nyktert tillstånd) och fan vad det inte är roligt att vara utan den! Blir totalt tokig. Som tur var det någon snubbe som kom med den senare på kvällen till Jenniefer så imorgon får jag tillbaka den igen!
Är det någon som fått något konstigt sms eller liknande så var det förmodligen inte jag!

Nä nu ska jag kika på beck och mysa med mamma! Hejhej!

Tattoo

Nu har jag äntligen bokat tid för att göra en tatuering.. Ja hoppas den blir som jag förväntar mig at den skall bli.. Vart och vad det blir får ni se när det är klart! ;)

För övrigt så hatar jag min dator... Den håller på att lagga och tangentborrdet är totalt cp och lyssnar inte på mig, Och det är inte batteriet som är dåligt för det har jag såklart kollat! Men men!

Migrän

Inatt vaknade jag upp med rejäl huvudvärk, inte så ovanligt... Jag kliver upp och ska gå och ta en tablett, i och med att jag kliver upp måste jag springa och spy.. Migrän, toppen, precis när jag skall ha nationellt prov i engelska, skridelen.. Så typiskt (mig)...
Jag har legat i sängen tills nu, har dock inte spytt något mer men jag har fortfarande huvudvärk. Ska försöka pillra i mig lite mat snart. uuuh!
Jag ska ha lektionerna i stallet idag också för Elin åker till Globen, har även hennes stall till på löradag men det är inga problem. Det som är lite drygt är att jag åker 06.15  med bussen imorn så pappa måste ta ut hästarna men det ska väl gå bra det med.

Jag, Per och Pilla ska iaf gå ner och se vad det kostar att tatuera sig här i Bräcke. Jag har länge velat tatuera mig och hade bestämt för att göra det i Thailand men nu har det blivit att jag inte vaccinerat mig vilket är lite dumt så jag vill inte göra det där, onödigt om jag skulle få någon typ av hepatit eller räntav hiv... Jag hoppas att de har öppet någon dag mellan jul och nyår, vill göra det så fort som möjligt innan jag blir rädd igen.. haha!

Igår red jag Rosie på bett med graman, hon var riktigt fin faktiskt, det tar sig.. När jag red henne på vanligt bett för några veckor sedan var det inte alls roligt. Men allt jobb och slit är värt det!
Det jag ridit mest på nu är ett vanligt hederligt ponnyhack. Det har hon gått jättebra på, dock inte när jag ska hoppa för då blir hon för framtung och stark, problemet som jag alltid haft med Rosie.
Jag har ridit lite på ett flippanbett också, det har funkat lite som hacket, hon är fin på backen men blir framtung i hoppningen. När jag har hoppat har jag använt ett hissbett (happy mouth) och det är det bett som funkat allra bäst på henne i hoppningen, hon kommer upp mycket mer och är lättare att kontrollera. Nackdelen med hissbettet är att hon kan bli lite lite mer tjaffsig, ostadigare på det.

                                     


               Ponnyhacket
 

             Flippanbettet                                       









               Hissbettet


Lat nu igen

Nu är det några dagar sedan jag skrev igen.... Mina dagar räcker ju helt enkelt inte till!?
Helgen har varit ganska lugn, eller njaa... I fredags var jag på middag hos Josefin för hon ska flytta till Åre till helgen. Vi fick jätte god kyckling med pasta och något ännu godare till efterrätt! Sedan åkte vi på gourme en sväng men där var det inte så mycket drag så vi bestämde oss för att åka till stan ist... Jag, Josefin och Lina!
Det var faktiskt riktigt roligt på krgen.
Lölrdagkväll jobbade jag på krogen, det gick väl bra. Men jag var riktigt trött så igår vaknade jag 11!!! När hände det sist? Väldigt länge sedan iaf...
Jag red Rossie, plugade och åt pizza med Per och Pilla, det var allt jag hann med igår.
Men nu ska jag göra mig klaoch gå till bussen.. Hörs!

Fina Kerstin när hon var i form på SM:et.

Vemdalen

I helgen åkte jag och Lina till Vemdalen.. Det var mycket roligt, kanske vi hade för roligt? Nu när man bränt med massa pengar och helgen är slut känns det lite surt men det var det väl värt..

För övrigt känner jag mig lite sjuk och är allmänt less på skolan! Det är så drygt att pendla, inget jag rekomenderar. Men nu går jag bara tre veckor till sen har jag jort halva trean så det är väl bara att stå ut helt enkelt...

På torsdag ska jag, Nathalie, Michelle och Linn gå på nya Harry Potter filmen. Jag längtar som en tok! För er som inte visste så är ju Harry min idol! Tänk om man levde i den världen, det hade ju varit galet roligt!

Nä nu ska jag slänga i mig lite mat och sedan åka o rida Rosie, hörs!


Hockey

Nu ska jag dra iväg och kolla på hockey, Ånge - Brunflo. Kan bli en spännande match faktiskt.
Mitt största bekymmer just nu är om jag ska åka till Vemdalen till helgen eller inte!? Alla ska ju typ dit, vill också!
Men är det värt pengarna? Aja det hinner jag fundera över lite till innan helgen kommer!




Här är Kerstin när hon precis hade fått Connie som nu är två år..
Snart kommer hon vara lika hårig och tjock igen, dock syns det inte på bilden
att hon var jätte långhårig och hon drog ihop sig och blev smal så fort Connie
kommit ut men hårig och tjock kommer hon att bli!


en månad

Just precis idag om en månad sitter vi på flyget påväg mot Thailand, jag, Per, Pilla, Meja och Johan! Ska bli hur skönt som helst!   Det innebär att jag går i skolan i 4 veckor typ, vi är ledig på fredag och på torsdag ska jag jobba.. Så nu blir det hårdkörning i skolan!

Ska åka iväg till stallet och rida Rosie om en stund. Men nu först ska jag nog plugga lite... Hörs!


Hotellet vi ska bo på! Längtar inte alls dit! Haha...





 


Tävling

I torsdags kväll fick Rosie kolik... Inte alls så kul! Jag gick och jag gick och jag gick. Det ville inte ge med sig så Elin fick komma tillbaka och vi sprutade då i henne lite paraffin olja och då gav det sig. Åkte från stallet vi tjugo i tolv och sedan blev det en sväng till på natten för att se att hon mådde bra. På fredag fm tog det omtag igen, dock inte lika mycket så det gick över av sig själv, hade ringt veterinär men som tur var gick det över. Räkningarna brukar inte vara så roliga att få.. Haha.

Idag var Loppan och jag iväg på tävling i Timrå, det var väldigt roligt kan jag säga! Eftersom att han bara är 4 år så får han inte går mer än 1m så han gick en 90 och en 1m. Han var nolla i första klassen och fick ett pet på muren i andra, hur ofta brukar man riva murar? Inte allt för ofta men sedan vi på att Loppan har nog inte ens hoppat en mur någon gång och det kan ju vara lite klurigt för dem hur de ska hoppa på den. Han har ju nästan inte tävlat något alls så jag tyckte att han skötte sig bra. Han var lite bockig och busig men han tyckte de var vldigt roligt och det är väl huvudsaken?
Det var lite djupt och tungt på kortsidona så det blev lite svårt att svänga, men det är sådant man får ta med unghästar.
Jag är ju lite ringrostig när det gäller tävlingar nu, senast jag tävlade var i augusti på Loppan..
Senast jag red någon hög klass var i midsomras då jag red Msv A på Kerstin och senast jag red en 1.40 var förra året i augusti så ni förstår ju att jag inte heller är i toppskick! ;)
Förhoppningsvis ska jag väl få rida lite högre klasser nästa år igen med Rosie!

Imorgon börjar skolan igen, det känns inte så kul om de ska ösa på med plugg, det blir ju självklart roligt att träffa alla vänner igen!
Nä nu skall jag slänga mig i soffan framför tv:n. Hörs!



Fin, fina Loppan!

Filmkväll

Idag red jag Rosie på hack igen och hon var superfin.. Skulle vara roligt om det höll i sig. Men ska nog köra varannan dag metoden, annars kan det lätt bli att det inte funkar lika bra efter ett tag.. Så imorgon blir det något nytt i munnen. Man kan ju tycka att man kanske inte ska variera så mellan olika bett men jag har bara bra erfarenheter av det så jag kör på det..

Gårdagen spenderades i stan med Nathalie, Michelle och Linn.. Vi åt Tacos, såg på film med chips o godis hos Linn sedan åkte vi allihop till Nathalie och sov.. Supermysigt.

Den första filmen hette Cradle will fall och var baserad på en sann historia.
Den handlade om en fyrbarnsmamma som hade förlossningsdeppressioner och blev helt psyko. Pappan i familjen var inte hemma på veckorna utan var ute i jobb. Så den äldsta sonen i familjen som var 10 år fick försöka att ta hand om sina syskon. Barnen försöker komma undan sin mordiska mor och det blir en jakt som heter duga.
När man ser filmer som är baserad på sanna historier vill jag veta vad som är sant i filmerna... Det finns så sjuka filmer, och finns det verkligen så sjuka männsikor i vår värld? Antagligen gör det det.. Men ändå jag vill veta precis vad som hänt i verkligheten, eller så vill man kanske inte det..?




Den anda filmen vi såg var lite mer i min smak. Thriller som man får tänka lite mer i. När det hela inte går ut på att bara döda och slakta. Tycker sådana filmer är mycket bättre än rena rysare, det blir för overkligt tycker jag.
Filmen heter i varje fall Case 39. Den handlade om en kvinna (Renee Zellweger) som jobbar på socialtjänsten och hjälper barn. Hon får ett underligt fall om en flicka, till slut får hon flickan ifrån sina föräldrar som försökt tagit livet av henne och hon själv får vårdnaden om henne. Det böjar hända konstiga saker runt omkring Zellweger sedan hon fick flickan och hon börjar till och med bli rädd för henne....
Gillar man lite övernaturliga filmer, andar osv kan jag rekomendera den. Det är inte den bästa film jag sett men absolut sevärd.

                           

RSS 2.0