praktik

Nu känner jag mig rätt sliten efter helgen. Jag fyllde ju år i fredags så då blev det utgång i stan med Lina och co.
Det var faktiskt en rolig kväll men det var lite för mycket folk på krogen tycker jag..
Jag hann även med att träffa Lina E som var hemma över helgen, det var mysigt!!
Igår kväll va vi hemma hos andra Lina och drack lite innan vi åkte upp till Elin där det var överraskningsfest för Carola som fyllde 18 i måndags. Det blev en sen kväll det också så idag är jag lite seg, men det förtjänar jag väl.

Idag har systrarna med familj och mormor varit här och fikat, så det blev några presenter idag iaf. Jag lär nog aldrig växa ifrån att vilja få presenter. Haha! Dock blev det mest bara pengar men det är ju alltid nödvändigt!  

Veckan som kommer ska jag ha praktik! Så min praktik blir att vara med Mariah och Elin i stallet.. Det ska bli skönt att vara ifrån skolan lite, även fast vi inte har så mycket nu eftersom vi precis bytt schema och påbörjat nya kurser. Det ska bli spännande att se vad jag får för betyg i de kurser vi precis läst klart....

Men nu ska jag åka upp till Pilla och Per och äta lite mat med dem idag. Vi hörs!!


hår och balklänningsproblem

Idag åkte jag hem med tåget halv fem och precis innan Bräcke kör vi på en älg. Och det kändes, inte mycket men det kändes. Och det vidrigaste av allt är att sprutar blod och annat äckligt på tågrutan. Och då satt jag inte speciellt långt fram i tåget. Usch!! Hoppas älgen dog på en gång!!

Imorgon är jag ledig, kommer ju att vara ledig varje onsdag resten av terminen. Kommer även att vara hemma på torsdag då vi egentligen ska gå på någon föreläsning som vi gått på två ggr tidigare så jag skippar det.
På torsdag kväll åker jag in till Lina och stannar tills på lördag så nu hoppas jag att många ska ut på fredag och att det blir roligt!

MEN mitt stora dilemma just nu är mitt hår och klänning till balen.
Jag saknar mitt hår, vet inte om det är det blonda jag saknar eller längden. Förmodligen är det lite både och. Men om jag ska försöka få till det blont igen kommer det ta tid och förmodligen kommer det att vara någon dassig färg på studenten och det vill jag inte!
Balklänning, vad ska jag ha för någon!? Jag vill nog inte ha klänningen som jag hade på Per och Pernillas bröllop somm det var tänkt. Det känns både som att det är en tråkig modell och fel färg för mig. Men vad ska jag då ha för färg och modell!?
Ja, som ni förstår så är inte livet lätt just nu! Tänk om någon bara kunde fatta alla mina beslut....

       



gym

Jaa, nu har jag varit på gymmet med Lina och Dennis ett tag vilket jag inte gjort på länge.. Lär ju ha lite träningsvärk imorgon men men så är det. Nu har jag bestämt att jag måste börja träna på riktigt. Det räcker inte med att rida en eller två hästar om dagen..
På idrotten idag var vi på badhuset, livräddning och simning stod på schemat. Sen blev det lite bubbelpool och åka rutschkanor, jag kommer nog aldrig att växa ifrån det. Haha!

Var ju som sagt med Mariah på träning för Roberto Cristofoletti i helgen, det var en lärorik och mysig helg tills vi skulle hem..
Det var svinhalt på vägen och vi körde typ 50 km/h hela vägen. Efter Brunflo fick vi en sandbil framför oss som sedan slutade att sanda precis framför en lång backe.. SMART!
Mariah tog sats och vi fick världens sladd och höll på att krocka, till slut kunde hon häva den och vi kom på våran sida av vägen igen men det tog stopp då pga halkan. Sedan kom en, buss och en lastbil o körde fast. Det tog inte lång tid förän hela backen var full av bilar och lastbilar. En smart zigenarfamilj kom i full fart upp för backen och trodde att de med sin skitbil skulle ta sig hela vägen upp och körde då in i en helt ny bil framför oss.. Det blev ju lite drama då.. Haha! Inte nog med den krocken så kom det en stor pickup uppifrån i full fart och fick bresaldd i typ 100 km/h.. Lilla zigenarbilen stod då mitt i vägen aldelss framför oss och hade pickupen kört in i den hade det resulterat i att zigenarbilen och en bil till åkt in i oss och transporten med hästarna, inte kul!! Som tur var touchade pickupen bara i zigenarbilen och snurrade ned för hela backen utan att köra in i en enda bil, helt galet! Måste ha varit en väldigt bra chaffuör lär jag säga!
Men det här vill jag säga att det är helt bedrövligt att det tog 5 timmar att få dit en jävla sandbil. Dessutom visste väl vägverket och de som sandar att det regnat och varit plus hela dagen så de kanske hade kunnat sanda lite tidigare men icke!!
Är det här Jämtland!? Snarare Skåne, Usch!!
Nu har jag fått avagera mig lite idag också. Jag kommer hädanefter vara livrädd att köra transport på vintern. KUL!



Jag ska minsann bli fit nu! Wish me good luck!


helg

Nu har jag äntligen läst klart Matte och Engelska... Skulle kunna tro att jag aldrig mer kommer att spendera en pluggtimme till på något av dessa ämnen. Man ska väl aldrig säga aldrig men som det känns nu så aldrig mer!
Till veckan kommer jag alltså att byta schema och ni har ju sett vilket underbart schema jag kommer att få! Skönt!!

Min gamla häst Selma är nu längre inte bara hööks-kändis utan har nu gått och blivit tv-kändis också. Hur ska hennes karriär sluta egentligen!?
Satt o kollade på reprisen på halv åtta hos mig och viiiips så kom Selma i bild. Selma stod ju hos Arnold Assarsson när hon skulle säljas. Och av någon konstig anledning så stod hon i dottern till de som äger gårdens stall ett tag. Mycket märkligt. Men det var alltså mamman som äger gården som var med i programmet.

Imorgon följer jag med Mariah när hon ska upp till Wången och träna för Roberto Cristofoletti, även clinic imorgon kväll. Det ska bli roligt att komma ut på något igen, är ett tag sedan jag var på någon träning eller tävling. Nu är det ju inte så lång tid till tävlingarna börjar iaf!!

Nu ska jag vräka i mig chips och dipp med mamma. Vi hörs!


ont i hjärtat

Att det kan göra så ont att förlora ett husdjur är helt sjukt. Hur kommer det att kännas när man förlorar en närstående ur familjen eller en nära vän!? Jag kan inte föreställa mig.
Det känns fortfarande som en dröm som jag ska vakna ur... Min fina, snälla, lilla hund kan väl inte vara död?
Att jag aldrig mer ska få se henne och hålla henne i min famn känns som ett skämt! Tomrummet som hon har lämnat efter sig kommer aldrig att kunna fyllas.
Tur att Kotte fortfarande finns kvar, han är dock lite deprimerad han med. Undrar nog var Hilda är någonstans, fast jag tror att han vet. Det känns som att han har känt på sig att hon har varit sjuk.. Men jag förstår om han också är ledsen som har haft henne i sitt liv lite som en mamma ända sedan han var valp. Han har aldrig varit själv så jag tror nog att han vill ha en kompis.

Aja, livet går vidare som sagt.
Idag har jag haft två prov, i internationell ekonomi och i matte. Internationella ekonomin provet var kanske det roligaste provet jag haft i hela mitt liv. Vi fick några instuderingsfrågor för några dagar sedan som vi skulle göra anteckningar på för att provet skulle handla om det och vi skulle få ha anteckningarna med på provet. När vi kommer idag och ska ha provet är det exakt samma frågor! Så det var helt enkelt att skriva av anteckningara rakt upp och ner. Men det var helt okej, fler såna prov röstar jag för.
Matte provet gick väl sämre kan man säga. Kan vara för att jag inte fattar någonting alls... Skulle nog behvöva en privatlärare för att jag skulle förstå mig på Matte C. Det är så pinsamt att jag dör. Jag har aldrig haft ett G i något matte betyg. Jag har haft 2 VG och 4 MVG om man räknar med högstadiets fyra betyg och Matte A och B. Och nudå kommer det bli ett G, det är inte okej. Men men sånt är livet!

Imorn är jag ledig, eller jag ska nog inte säga ledig ändå, måste plugga. En hel del också.. Matte, rättskunskap och internationell ekonomi. Men det ska jag väl klara av. Haha!

Nä nu ska jag nog sätta mig framför soffan och mysa med Kotte! :) Hörs!

Fina, fina Hilda.

Min älskade lilla hund Hilda fick vi tyvärr ta bort nu på morgonen.
Hon har haft tre stora operationer i sitt liv, den första för juvercancer, den andra för urinstenar och den tredje för att helt plötsligt svällde hennes livmoder upp utan anledning. Hon har kämpat sig igenom alla tre utan problem, hon har vaknat upp från operationerna oc varit gladare än någonsin tokigt nog.
För ca ett år sedan hoppade hennes knä ur led så vi var tvungna att åka till veterinären och då upptäckte veterinären att hon hade en sjukdom som gjorde att hennes organ sakta slutade att fungera. Vi hade då inte märkt någonting på henne att hon skulle må dåligt ellet liknande så vi bestämde att hon skulle få leva tills den dag hon blev dålig.
Den dagen kom igår, helt plötsligt. I förrgår mådde hon bra och igår efm var det inte samma hund. Hon orkade knappt resa på sig. Till slut ville hon inte ens ha mat, Hilda älskade mat över allt annat. Vatten fick vi i henne men ingen mat eller något godis alls.
Vi bestämde oss på en gång vad vi skulle göra och ringde veterinären. Hon sa att hon inte led så vi kunde vänta till morgondagen.
Det var jag och Mamma som åkte iväg med henne. Pappa kände att han inte klarade av det så han tog avsked hemma och stannade med Kotte här hemma.
Det är något av det värsta jag varit med om, kunde helt enkelt inte sluta att gråta, har nog aldrig gråtit så mycket som igår och idag. Man kan tycka att det låter lite löjligt men alla som har haft ett djur och varit med om detta förstår säkert.
Som tur var gick det väldigt fort och smärtfritt för henne, på några sekunder bara så lämnade hon oss!

Vi har haft Hilda sedan jag var 8 år, jag kommer ju knappt ihåg något annat. Hon har inte bara varit ett husdjur för oss utan mer en familjemedlem, Hilda var som en bebis som skulle ligga och sova med en i sängen och alltid sitta i knä. Men nu har hon det bra och jag kommer alltid att sakna henne!! <3






Svar på frågestund

Nu är det dags att svara på frågorna som ni ställt...
Dock blev det inte så många, jag var väl ingen storblggare som var intressant jag! ;) 

Ok, vem i åldern 25-27 tycker du är coolast i Mälgåsen? :P

Okej, rolig fråga!! Nu är det ju så att Mälgåsen inte är så stort så den blev inte så svår. Tur att intervallet var 25-27 annars hade det blivit lite klurigare! Men jag måste väl svara Mariah Bengtsson, såklart! ;)

Vad är ditt mål att tävla med rosie i år ?:)

Mitt kortsiktiga mål för det här året är att hon ska få bra fina rundor och i sommar/höst kunna gå 1.30. Mitt långsiktiga mål med henne är att hon förhoppningsvis skall kunna gå 1.40 igen. Men vi får se hur hon kommer att hålla och komma i form igen. 

Vilken av dina hästar har varit din favorit?

Det är en svår fråga, man får olika relationer till varje häst. Men om jag bara får välja en och då blir det känslomässigt så skulle det vara Kerstin. Skulle det vara ridmässigt så skulle det inte vara henne. Då skulle det nog vara Totte eller Calippo. 

vad har du haft för hästar och vad har du ridit på dom?

Den första häst som jag hade mer på riktigt var Malva, en b-ponny som jag hade på foder. Henne startade jag LA på.
Nala var min första egna häst, en d-ponny, henne red jag LB + 5.
Min andra häst var Totte, min första storhäst. Han skulle vara min läromästare och hade gått höga klasser. Jag hann tyvärr bara rida honom i ett halvår innan han blev sjuk. Men jag red 1.30 på honom.
Kerstin, en c-ponny som Elin äger. Henne har jag tävlat inte fullt fyra säsonger men hon har gått två SM och har vinst i Msv A.
Rosie, också Elin som äger. Henne red jag några 1.40 på med placeringar tom 1.30. Nu har hon haft ett föl men ska komma igång med tävlandet igen.
Calippo, Elins d-ponny som vi sålde när han var fem. Han red jag LA på som femåring och kvalade till ungponny SM.
Selma min egna storhäst. Fick henne när hon var fem och sålde henne i höstas. Startade 1.40 på henne som sjuåring med placeringar tom 1.35.
Sen har vi ju Loppan som jag får låna lite av Elin, han har precis blivit fem. Han startade några starter förra året.

Sen är det några ridskolehästar som jag tävlat också.
Jag har hela tiden fått hjälp av Elin med alla hästar så jag har inte haft alla själv... 

vilken linje går du på och vilken skola?

Jag går samhälle ekonomi på Östersunds gymnasieskola.

Vart tycker du att dom har bäst tävlingar?

Jag tycker nog att Umeå är den anläggning som anordnar bäst tävlingar. Dels för att de har bra personal, (de har kunniga funktionärer och det går fort mellan klasserna), det är nära överallt och dels för att det är en väldigt fräsch anläggning. Sen finns det många andra tävlingar som jag tycker om. Timrås midsommartävlingar på pony har varit väldigt bra och även kungsnäs nationella för häst på sommaren är bra.

Är du någonsin nervös?

Det är inte ofta jag är nervös. Och när jag väl blir det så tycker jag själv att jag presterar bättre. Det är alltid bra att vara lite nervös men blir det för mycket är det inte alls roligt för varken en själv, de som är med en eller för hästen.

Vilken är den roligaste minnet när du blivit placerad eller tävling?

Det finns inget speciellt minne som jag kan peka ut. SM:ena är ju något jag aldrig kommer att glömma eller när jag kvalade till SM. Elit lagen både på storhäst och ponny har gett många minnen. Selmas debut i 1.35 med placering är också ett minnesvärt minne.
Jag skulle kunna göra listan lång med häftiga och roliga minnen. 

hur fick du upp förtroende mellan dig och kerstin, tänkte eftersom hon inte litade på vem som helst? :)

Ja, det är också en svår fråga. När hon kom litade hon inte på mig eller någon annan. Men i och med att det var jag som red och höll på med henne byggdes förtroendet upp. Jag kände väldigt starkt för Kerstin och tyckte myckket synd om henne eftersom att jag inte visste vad hon varit med om. Det var inget speciellt jag gjorde utan det var nog det att hon var väldigt osäker och inte litade på någon men ju mer jag höll på med henne och hon insåg att hon kunde lite på mig desto tryggare blev hon...


Frågestund

FRÅGESTUND

Jag har fått förfrågan om att ha frågestund och varför inte?
Jag har inte så mycket att dölja så fråga på om allt mellan himmel och jord!!




SJUK.....

Något är inte bra med min kropp... Vad det är kan jag inte säga. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att jag var gravid eller i övergångsåldern påväg in i klimakteriet. Men det är väl omöjligt när man är 18 år!?
Jag har ju varit förkyld med feber i en vecka nu och trott att det varit däför som jag varit extra hängig men det kan inte bero på det. Jag mår illa, ungefär konstant hela dagen, får svettningar, är yr, orkar inte göra annat än att ligga i sängen. Någon som har ett förslag på vad dessa konstiga syndrom är!?
Annars är ju livet ganska bra... HAHA!

Fick se mitt preliminära schema för vårterminen. Kan nog vara det bästa schema jag kunde ha fått, typ!
Mån: 12-13.25
Tis: 12- 14.45
Ons: Ledig
Tors: 8.15-11.00
Fre: 8.15- 11.00
Ja ni förstår ju varför jag är nöjd med det schemat...

Jag väntar fortfarande på att Pernilla ska lägga in thailandsbilderna på datorn. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller hur var det där?

Nu ska jag iaf ta äta lite spaghetti och bacon för det är väl det enda som går ner i min kropp. Hörshej!

skola

Ja imorgon börjar skolan och jag känner mig inte alls pepp.. Jag är sjuk, IGEN, förkyld med feber, värk i hela kroppen och en näsa som snorar.. Kan det bli sämre!?
Har iaf suttit och skrivit klart engelska bok recenssionen nu, vilket var super för att vara mig... Nu är det bara att göra klart EU arbetet, plugga matte och jobba lite med projektarbetet. Det ska jag väl klara av!

Filmkvällarna hos Linn var mysiga. Det blev två kvällar som jag stannade, åkte hem tidigt igår.
När jag kom hem supertrött blev det en heldag i stallet. Hoppade Loppan och Rosie. Loppan skötte sig bra. Det han behöver är språng i kroppen. Han är väldigt lydig, ibland lite för lydig... Så nu är det bara träning som gäller. Elin anmälde oss på en Gabbyträning första helgen i februari, kan vara bra!
Jag känner att jag är väldigt ringrostig. Nästan lite pinsamt hur dålig jag känner mig.. Att det går så fort ur kroppen är ganska sjukt. Förhoppningsvis kommer jag in i det snart nu när jag har en riktig häst igen...
Rosie hoppade också bra, vi har fortfarande problem mellan hindrena då hon springer lite för mycket. Kommer nog ta ett tag innan det försvinner. Skulle vilja hitta ett bett som funkade riktigt bra. Har inte hittat något sådant ännu så jag rider på hissbettet. Tänk om nån bara kunde säga åt mig vad som skulle fungera bäst på henne! Det skulle vara toppen det! Men men bett har alltid varit ett problem på Rosie, jag är glad att hon hoppar bra iaf!

Nä nu skall jag fortsätta med lite plugg (?) sen ska jag åka hem o lägga mig! Hörs!

Filmkväll

Idag ska jag åka till stan och ha lite filmkväll och snacka skit med Linn, Michelle och Hanna.. Det ska bli mysigt!

Loppan och Rosie hoppade för någon dag sedan.. Loppan har ju inte hoppat sedan det var tävling i november så det var lite spännande hur han skulle vara. Vi hoppade en serie och han gjorde det riktigt bra. Jag trodde han skulle vara lite bockig och så, han brukar kunna vara lite bockig när man hoppar ibland. Men han var jätte duktig. Det måste ju bara vara för att han har blivit 5 år nu! Haha ;)
Rosie hoppade också bra, hon har faktiskt hoppat bra nu, vi har dock lite problem mellan hindrena men det har vi alltid haft.
Igår kollade jag på filmer på alla hästar.. Calippo, Selma, Kerstin och Rosie och gud vad jag saknar dem alla. Alla är så himla roliga på sitt vis. Roligast av alla är nog nästan Kerstin, hon som är jobbigast att rida på backen. Calippo var så himla fin på backen och gjorde nästan alltid rätt trots att han bara var 5 när vi sålde honom.. Han har nog all pontential i världen att bli riktigt bra! Selma, hon är kanske den bästa häst jag någonsin haft. Hon har lätt för allting och gör sitt bästa hela tiden! Hon var den häst som jag trodde att jag skulle kunna rida 1.50 på, men var vi tyvärr tvungna att sälja henne.. Jag får hoppas att hon blir bra där hon är nu! Alltid roligt om det går bra för hästarna man haft, visar att man gjort ett bra jobb.. Hon hade ju inte tävlat alls när hon kom till mig! 
Jag hoppas att Rosie ska bli lika bra som hon var innan vilan och fölet, förhoppningsvis blir hon ännu bättre eftersom jag har mer erfarenhet av högre klasser och har blivit bättre att rida. Spännande att se hur det kommer att gå!

Aja nu ska jag åka iväg till stallet en sväng, vi hörs!








sorry

Sorry för den dåliga uppdateringen...
Vi tog oss hem hela och välbehållna från Thailand som tur var. Flyga är inget jag gillar skarpt så det var 12 väldigt jobbiga timmar hem. Men ack så skönt det var att komma hem till 30 minusgrader. Flygplansdörrarna gick inte ens att öppna för att det var för kallt så det blev en halvtimma extra på flyget innan vi fick kliva ut.. Då var man måttligt less.. Haha!
Men Thailand var ju helt klart en upplevelse för livet.. Superskönt var det. Vi hade dock inte så bra väder. 4 heldagar med sol, sen var det mycket mulet och regn. Det är ju väldigt varmt ändå men man vill ju liksom åt solen också.. Men men, de sa att de inte haft så dåligt väder på 30 år, ganska typiskt...
Per och Pernilla står för bilderna så jag ska fortsätta att tjata på dem så jag kan lägga ut lite bilder.

Julen var super mysig.. Vi var dock väldigt trötta men det var roligt att träffa alla igen och äta all god mat.
Jag var ute på juldagen här i Bräcke, det var riktigt roligt faktiskt. Mycket folk var det också.. Lina och Jonas var hemma så dom var med ut vilket var jätte roligt eftersom jag inte träffat dem sedan de flyttade... Vi förfestade hos Marielle och Kristian som har köpt vårat gamla hus, det var lite konstigt men roligt också.. Det kan nog bli riktigt fint när de är klara med renovering och så..

Nyårsafton igår spenderades i stan med mestadels klasskompisar.. Det var roligt att träffa alla igen och det var en jätte trevlig kväll.. Får hoppas på att detta år blir bra!

Ikväll ska jag spela spel med Per och Pilla... Myspys... Vi hörs!


RSS 2.0